English (UK)

Atracţii naturale

Rezervatia Naturala Pietrosul - Rodnei cu cel mai inalt varf din Carpatii Orientali, este inclusa in sistemul de rezervatii UNESCO ca rezervatie a biosferei. Teritoriul protejat acopera o suprafata de peste 3000 ha. Sunt supuse regimului de protectie specii de plante si animale. Printre speciile rare de plante ce pot fi gasite aici amintim: floarea de colt, mierea ursului, gusa porumbelului. Fauna ocrotita aici este reprezentata de capra neagra, marmota, risul, acvila de stanca, cocosul de mesteacan, cocosul de munte. Rezervatia prezinta de asemenea o peisagistica deosebita si un cadru natural pur nealterat de interventia umana.

Statiunea balneoclimaterica Ocna Sugatag  - Statiunea este amplasata la liziera padurii Craiasa la 50 km de Sacel. Apele minerale de aici sunt recomandate in afectiuni reumatismale, ale aparatului locomotor, sistem nervos periferic, boli respiratorii si ginecologice.

Statiunea dispune de:

  • ape minerale clorurate, sodice si calcinate;
  • doua bazine mari si unul mic cu apa minerala rece pentru bai si aerohelioterapie;
  • instalatii pentru electroterapie; instalatii cu aerosol;
  • doua bazine si trei vani cu ape minerale incalzite;
  • instalatii pentru fizioterapie;
  • impachetari cu parafina;
  • dus subacval si bai galvanice.

Cascada Cailor - Apa adunata dintr-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros, in mai multe trepte, rezultand o minunata cascada. Înaltimea cascadei este de 100 de metri iar latimea la baza este de 20 de metri. Prima lungime are 40 de metri, a doua lungime are 20 de metri iar a treia lungime are 40 de metri.

Acces: de la Complexul turistic Borsa fie se ia telescaunul si se coboara 45 de minute pâna la baza cascadei, fie se urmeaza de la Complex, drumul spre cariera, tot 45 de minute.

Statiunea balneara Borsa este amplasata la poalele muntilor Rodnei intr-un cadru natural pitoresc. Trasatura caracteristica a statiunii o constituie combinarea terapiilor moderne cu factorii naturali de cura, creand o actiune biostimulativa benefica asupra organismului cu o eficienta terapeutica in tratarea bolilor: cardiovasculare, endocrine, respiratorii, neurolocomotorii, nevrotice. Dintre mijloacele de agrement aminitim: partiile de ski pentru toate categoriile de participanti, telescaun dublu (1990m lungime), teleschi. (2, 9 km)

Rezervatia naturala Izvorul Albastru al Izei este situata pe raza comunei Sacel. Pestera s-a format la zona de contact dintre sisturile cristaline ale Muntilor Rodnei si zona calcaroasa, avand o lungime de 2500 m. Apa iese la suprafata printr-un izbuc cu un debit si o frumusete aparte.

Valea Vaserului este una dintre cele mai salbatice si mai frumoase vai din Romania, traseu strabatut pe o distanta de 43 km pe calea ferata forestiera interbelica, pastrata miraculos in perioada de glorie a drumurilor auto forestiere, oferind un acces inedit spre numeroase puncte de plecare spre trasee turistice montane in Muntii Maramuresului. Transportul pe Vaser se face numai cu trenul.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline